tirsdag 11. november 2014

Hund som hobby

Eg har fått meg ein hobby, ikkje berre ein hund. Etter å ha delteke på kvelpekurs i sju veker tidlegare i haust, tok eg meg eit par, tre veker fri før eg førre tysdag tok turen til Hovdebygda for å trene med Charlie. Han hadde gløymt absolutt alt han hadde lært på kvelpekurset og oppførte seg som ein idiot. Eigaren fekk verkeleg varmen i seg!

I dag var det ingen instruksjon på treninga, men folk og dyr styrte seg sjølve. Charlie hadde vore ute og herja ei stund med Veslejenta før vi for, og han roa seg litt såpass vi fekk trena litt skikkeleg. Vi trenar mellom anna på å gå fint medan andre hundar og menneska deira omgir oss på alle kantar, og det gjekk relativt greitt, sjølv om eg kjem til å bli temmeleg krokrygga viss eg må trene mykje på den måten. Til slutt fekk han leike fritt saman med ein Jack Russel-terrier som vi gjekk på kvelpekurs saman med.

Vel heime okkuperte Charlie godstolen og eit pledd, og der blir han visst liggande resten av kvelden. Verken mat eller kos freistar, og i alle fall ikkje tur.

2 kommentarer:

  1. Ja, det gjer han alt anna enn enkel å oppdra at han er liten og søt...

    SvarSlett