mandag 13. juli 2020

Stigedalen

I dag spurte eg Minstemann om han hadde lyst tyil å jobbe i hagen eller gå tur, og han ville då helst gå tur - noko eg sjølv òg hadde mest lyst til. Siste tida har der vore arbeidd med å fjerne dei gamle straummastene langs vegen/skiløypa innover frå Tua til Movatnet, og eg var litt nysgjerrig på kva effekt dette har hatt for naturopplevinga langs vegen. Og det må eg berre seie, at stemninga der er heilt annleis no. Eg tenkjer hytteeigarane er spesielt glade for endringane. Eigedomen med trollgjerdet har til dømes hatt ei straummast ståande rett utanfor hytteveggen.



Planen var å gå inn til Movatnet, men ved Leivdalssetra møtte vi ein bonde som meinte vi burde snu på grunn av at kyrne hans kunne finne på å angripe hunden. Eg trudde det var nok med bandtvang på hund, men ein lyt visst til å setje kyrne i band òg, viss det skal vere mogleg å gå tur på setrevegar om sommaren. Vi fekk oss uansett ein god tur, og det var berre nokre få regndropar medan vi gjekk.

Dagen har elles innehalde ein tur til tannlegen, ein handlerunde og laging av pannekaker (for andre gong på ei veke). Litt huslege aktivitetar blir det alltids, men vi rotar meir enn ei kjerring greier å rydde. Om kvelden blir det litt jam i kjellaren og litt sløving framfor tv-en i andre etasje. Ferie er slett ikkje verst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar