søndag 18. august 2013

Nye tider

Eldstejenta skal begynne på skule i Kristiansand på tysdag. Ho har allereie kome fint i orden i leilegheita, som ho deler med venninna som ho tidlegare i år reiste verda rundt saman med.

Storegut begynner på musikklinja på vidaregåande skule i Volda i morgon måndag, og han reiste i kveld for å overnatte hos besteforeldra.

Veslejenta begynner på ungdomsskulen måndag. Den ligg i same bygg som barneskulen, men det blir meir alvorleg med skulegang for henne òg no.

Minstemann skal opp i femte klasse på barneskulen, og dei skal vere mykje saman med dei som no blir fjerdeklassingane. Tidlegare har dei vore mykje saman med klassetrinnet over, dei som no skal bli sjetteklassingar, så det blir endringar for han òg.

Gamla sjølv skal ha nokre nye elevar, men berre fag eg har hatt tidlegare. Eg får ei god blanding av kjent stoff og nye utfordringar, og det er slik eg helst vil ha det. Sidan Minstemann framleis skal ha frionsdagar, har eg heller ikkje i år full stilling, men skal i utgangspunktet ha undervisningsfri onsdagane.

Den første skuleveka går med til å få rutinane på plass. Fritidsaktivitetane har blitt flytta ein del på, og nokre er avslutta og nye er komne til. Nytt i år er det at Minstemann skal bli speidar. Då får han truleg lære fleire typar knutar, så det blir sikkert ein suksess.

Glimt frå leilegheita til Eldstejenta og Venninna:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar