tirsdag 20. september 2016

Bok 77 2016: "Den siste dansen" av Jan Mehlum

Forlaget skriv:
"Han plages iblant av stamming, men Tønsberg-advokaten Svend Foyn gjorde like fullt en vellykket debut i Radioteatret med "En nødvendig død" høsten 2004. Og nå er Jan Mehlums populære krimhelt tilbake i en ny påskekrim, basert på romanen "Den siste dansen".
Svend Foyn er skilt, middelaldrende, bekymret pappa til en tenåringsdatter, og advokatpraksisen er ikke særlig å skryte av. Men han har et stort hjerte for dem som livet har fart ille med, og en teft for kriminalmysterier, ikke minst saker som politiet ikke bryr seg særlig med. En regnvåt, svart juninatt plukker han opp noen haikende ungdommer. Da han har satt dem av, er også samleboksen med Patti Smith-CDer borte. Den dukker opp igjen på merkelig vis - minus en skive - men nå er hun som hadde den, Sara Beyer, forsvunnet. Nølende påtar Foyn seg å lete etter henne. Er Sara involvert i narko-omsetning? Saken tar en stadig mer uhyggelig vending, med innbrudd, overfall og så: mord.
Den siste dansen er en NRK-dramatisering av den sjette, frittstående kriminalromanen i serien om Svend Foyn fra Jan Melhum.
Medvirkende: Øystein Røger, Lasse Lindtner, Rebekka Karijord, Kaja Varjord, Jørgen Langhelle, Marit Østbye, Sigmind Sæverud, Minken Fosheim, m.fl"
Dette var god underhaldning, men altfor mykje bakgrunnslyd/støy på opptaket, etter min smak. Høyrespel er verkeleg kjekt, men her var det til tider vanskeleg å få med handlinga fordi det var så mykje musikk og gatelydar saman med dialogane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar