tirsdag 9. oktober 2018

Mini-haustferie til Trondheim

Fredag sette dei to yngste ungane og eg oss på bussen for å reise til Trondheim, der me skulle treffe Storegut. Eldstejenta tok fly dit frå Oslo, så heile familien vart samla i Bartebyen. Dei to var på hotellet då me hine kom fram, og Storegut vart med oss ut for å ete litt mat før me tok kvelden.

Laurdag hadde ungane mest lyst å shoppe, og det enda med at Minstemann fekk kjøpe seg ein ny bassgitar. Elles vart det lite handla, så me tok heller turen til Tyholttårnet, der me åt middag i restauranten. Det spesielle med den er at den går rundt og rundt, så me fekk eit flott overblikk over byen og omgjevnadene.

Om kvelden gjekk me på kino, og kinobygget låg like over gata frå hotellet. Filmen me såg var "Johnny English Strikes Again", ein komedie med Rowan Atkinson i hovudrolla.

Søndag gjekk Eldstejenta og eg på høgmesse i Nidarosdomen, der det var dåp av fire gutar: Adrian, Heine, Jarl Arne og Karl. Det var også nattverd. Det var veldig annleis enn å gå i kyrkja her heime, med andre salmar og eit lite kor som var forsongarar. Preika var veldig god, og me fekk mykje å tenkje på.

Etterpå rusla heile gjengen rundt i byen, blant anna til Kristiansten festning. Det var nydeleg sol, så det var langt meir triveleg å vere i byen enn på laurdagen.

Dei tre eldste skulle på fotballpub, så Minstemann og eg gjekk på Burgerking og tok oss etterpå ein pause på hotellet før me samla familien pluss ei venninne av Eldstejenta på restauranten "Sabrura" på Bakklandet. Der hadde dei sushibuffet som òg inneheldt noko innbakt fisk og grillspyd med kjøt.

Måndag morgon åt me ein lang frukost, pakka sakene våre og tok avskil. Dei to yngste og eg tok buss, noko som tok si tid, og me var ikkje heime før klokka var over 11.

Det var uendeleg kjekt å møtast slik alle saman, noko me ikkje har gjort sidan me var i Solund i juni.

A Room With a View 2


Storegut merka av kvar han bur

På Egon i tårnet


Heidi's på Solsiden

Sabrura


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar