fredag 5. juni 2020

Bok 37 2020: "The Mermaids Singing" av Val McDermid

For ein del år sidan, så lenge sidan at eg høyrde lydbøker på kassett, prøvde eg å lytte til ei engelsk lydbok, utan at det gav meirsmak. Seinare har eg prøvd igjen, men det har ikkje vore vellukka då heller. For nokre dagar sidan las eg i ei facebookgruppe om kriminalromanane til Val McDermid, og nokon anbefalte dei som lybøker på engelsk. Der var nokre kommentarar om at opplesaren ikkje treff dialektane heilt, men eg tenkte eg kunne gjere eit nytt forsøk på å høyre lydbok på engelsk.

Forteljinga i denne kriminalromanen er nesten litt klisjéaktig. Ein kvinneleg politibetjent samarbeidar med ein psykolog om å finne ein seriemordar. Mellom skildringa av denne handlinga kjem utdrag frå ei "dagbok" som mordaren dikterer på lydfil, og det er her opplesaren bruker brei dialekt. Morda er grusomme, då mordaren er inspirert av torturinstrument og-metodar frå mellomalderen.

Som så ofte elles gissa eg mordaren då denne vart introdusert, men det var likevel ei spennande bok å lese. Det gjekk heilt fint å høyre den på engelsk, så eg skal prøve meg på dei andre bøkene i same serien. Dei ligg på Storytel både på norsk og engelsk, etter det eg har forstått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar