søndag 19. juni 2016

Bok 38 2016: "Den første sten" av Carsten Jensen

Denne boka er ei skildring av hendingar knytt til krigen i Afghanistan, skrive av ein dansk forfattar. Boka har fått mykje merksemd og god kritikk, men eg synest den var noko langdryg.

Sitert frå nettstaden til Lydbokforlaget:

"Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktvakuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opplever, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de levende. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av dem sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?
Med «Den første sten» har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske lesere har fått en oppslukende thriller mettet med mening."

2 kommentarer:

  1. Dette var ei av dei bøkene eg miste då datamaskina rauk. Og takk for det.

    SvarSlett