torsdag 4. august 2022

Ferietur dag 4: Sightseeing på Jæren

Denne dagen skulle det vere elendig vêr, men så skulle det lette opp ut på dagen. Vi køyrde derfor på sightseeingstur og såg på det vi på førehand hadde valt oss ut. Først reiste vi til Garborgheimen, men der var ikkje ope enno. Deretter reiste vi det vesle stykket opp til Knudaheio, hytta der Arne Garborg sat og skreiv på sommarstid. Vi parkerte samtidig med guiden, og på nytt fekk vi eksklusiv omvising - denne gongen av ein musikkstudent. 
Knudaheio med gravhaugen i hagen. Der ligg både Arne og Hulda Garborg.Garborgheimen (vi var ikkje inn)Neste post på programmet var skulpturen "Sverd i stein", som er reist til minne om slaget ved Hafrsfjord i 842. Parkeringsplassen utanfor skulpturparken var nesten full, så dette var eit populært fotoområde. Eg tenkjer at monument/skulpturar har ein funksjon ut over det å vere kunst som ein ser på, både som fotomotiv og aller helst også utgangspunkt for leik. Dette monumentet var i alle fall insta-venleg, og det var kjekt å få sjå det. 


Siste stopp var Domsteinane, ein rekonstruert steinsirkel som ligg i eit skogholt like ved hotellet. Her kunne dei godt ha laga det litt betre til i området, men det var artig å sjå. Det er ikkje rart at menneske slo seg ned i denne delen av landet.


Om kvelden gjekk vi tur på stranda, og denne kvelden slo solnedgangen til. Det var ikkje varmt, så vi fekk nytte av dei nye turgenserane, men fargespelet og kjensla av stranda var ei ufatteleg vakker oppleving.
Solastrand hotellIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar