mandag 8. juli 2013

Bok 43 2013: "Livet med Elizabeth" av Richard Herrmann

Eg er meir enn gjennomsnittleg oppteken av historie - i alle fall nokre emne. Eitt av favorittemna er britisk historie, gjerne med fokus på kongerekkja. Tidlegare i ferien har eg sett tv-seriar om Henry VIII, Elizabeth, The Gunpowder Plot og Charles II, og så kom eg på at Richard Herrmann hadde skrive nokre bøker om engelske dronningar. Med eit lite søk på internett fekk eg bestilt lydboka om Elizabeth på det lokale biblioteket. Eit par dagar etter fekk eg ein sms om at boka kunne hentast. Moderne tider har sine fordelar.

Richard Herrmann skreiv godt, og hadde ei fantastisk radiostemme. Lydbokversjonar av bøkene hans blir derfor ei fryd å lytte til når det er forfattaren sjølv som les.

Boka om Elizabeth er lettfatteleg for dei fleste, vil eg tru, men den er òg interessant for oss som har lese og sett filmar på førehand. No høyrest eg ut som ein sjølvutnemnd ekspert, men eg har faktisk nokre vekttal frå engelsk mellomfag om Elizabethansk litteratur og kultur, og det var gjennom studia for over tjue år sidan at interessa vart vekt.

Boka til Herrmann handlar ikkje berre om dronninga, men om forhistoria om kvifor og korleis ho vart dronning, om oppdagingar, jordomseglingar, Shakespeare og teaterhistorie. Og det er dramatisk handling som i ein spennande roman.


4 kommentarer:

 1. Går det an å få låne den, på sikt?

  SvarSlett
 2. Ja, eg kan ta den med ved neste høve!

  SvarSlett
 3. Den kan eg og tenke meg å lese!

  SvarSlett
 4. Eg har den som MP3-lydbok, berre ei plate. Tek den med i familieselskap :)

  SvarSlett