tirsdag 25. februar 2014

Bok 17 2014: "Hemmeligheter" av Kate Morton

I notida ligg ei eldre kvinne for døden. Ei av døtrene hennar har eit sterkt minne frå ungdomstida som ho aldri har forstått, og ho går i gang med å løyse mysteriet. Parallelt får vi servert ulike historier frå tidleg på 1900-talet, slik at vi til slutt har fått avslørt fleire løyndomar enn ein hadde forventa. Samla sett er det dramatiske forteljingar om menneske som får liva dramatisk endra.

Morton har skrive fleire bøker med liknande komposisjon, og det fungerer godt når det gjeld å skape spenning og framdrift i teksten. Eg gissa mykje av handlinga etter ei stund, men det var likevel spennande å lese vidare. Eg har tidlegare kalla sjangeren "eventyr for vaksne", for trass i at her ikkje er element av noko overnaturleg, er det heller ikkje spesielt realistisk. Ein kan velje om ein vil kritisere bøkene og peike på svakheiter, eller om ein vil lese og la seg underhalde. Eg vel det siste.

5 kommentarer:

 1. Hei! Jeg synes det høres fint ut å lese en bok mest for underholdning. Noen ganger skal alt være så meningsfullt og intellektuelt at det kan komme i veien for den gode historien. Skal sjekke ut denne ved leilighet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heilt einig i den vurderinga! Eg les av ulike årsaker, med ulikt føremål, og av og til nyt eg å sluke ei god historie.

   Slett
 2. Eg har lese Tilbake til Riverton-og Den glemte hagen. . Likte hagen best.

  SvarSlett
 3. jetez un coup d'œil sur ce site Web Dolabuy Balenciaga Obtenez plus d'informations Fendi Dolabuy jetez un œil à ces gars sacs de répliques de Chine

  SvarSlett