fredag 20. mars 2020

Første koronaveke, dag 5

Dagen i dag vart nytta til litt spabehandling, i tillegg til heimekontor. Det er jammen bra elevane ikkje ser læraren sin når ho har på ansiktsmaske og hårkur og er iført pysj og morgonkåpe. Vi slit framleis litt med dei digitale plattformane, og nokre av elevane har ustadig nett, men eg synest vi har kome godt ut av den første veka med heimeskule. Neste veke blir kanskje meir krevjande, for no har elevane kome inn i ein tralt og begynt å kjede seg og bli rastlause. Kunsten er å gi dei passeleg mange og passeleg krevjande oppgåver.

Heile familien (alle tre, altså) tok ein tur på butikken etter skuletid. Vi handla handlekorga full, så no har vi i alle fall støtta den lokale butikken i rikt monn. Det var truleg tryggast å handle der, for der er ikkje så mange menneske innom. Det kjennest uverkeleg, det heile.

Veslejenta henta ein pakke på butikken, og ho hadde kjøpt seg eit skateboard. Det var ein del arbeid med å montere det, og etterpå for ho ut for å prøve det. Ho ville vere aleine.


Minstemann hadde òg eit prosjekt, for i hagen står ei leikarhytte som har fått taket delvis knust i ein vinterstorm. Prosjektet no er å rive denne hytta, så får vi laga til området der med meir plen etter kvart. Det var mykje hardt arbeid med å slå sund hytta, og i kveldinga låg det heile i ein stor dunge. I morgon skal han rydde vekk fjølene.

Sidan begge ungane hadde prosjekt, sette eg meg ned med ei god bok utover ettermiddagen. Minstejenta og eg laga dessutan ein gedigen porsjon pastasalat med pesto og bacon, og seinare såg vi "Ut og stjæle hester" på tv, medan Minstemann møtte kompisar på nett.

Eg finst ikkje rastlaus enno, berre engsteleg og bekymra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar