mandag 16. mars 2020

Første dag i første koronaveke: tur, brennsnut og ryddesjau


Treningssenter

I dag starta dagen med heimekontor, der høgdepunktet var då eg som kontaktlærar hadde møte med elevane via datamaskin. Eg tenkjer mykje på dei, spesielt dei eg veit har helseutfordringar eller sjukdom i næraste familie. Nokre av dei er engstelege. No skal vi prøve å ha ein normal skulekvardag, i alle fall.

Etter "skuletid2 gjekk vi oss ein tur etter vegane innover i retning Bjørkedalen. Det var strålande sol, men iskald vind, så det var ikkje fullt så fint som det såg ut då vi sat inne. Minstemann har elles vore oppteken med eit speleprosjekt på rommet sitt, og påstod han hadde komponert sju songar i dag. Veslejenta brukte kvelden i går til å lage seg treningsrom på rommet til storebroren, med tv så ho kan bruke youtube og liknande medan ho trener styrke. I dag har ho rydda og laga til rommet sitt, og det ser veldig bra ut.

Eg sit med ein stilbunke, som vanleg, men det går sakte framover med rettinga. Andre prosjekt er meir freistande, som å lage brennsnut av pinnekjøt og morr som eg fann i frysaren. Det er viktig å leve litt sunt, men vi har rikeleg med annan mat òg. Vi svelt og frys ikkje, vi har vatn, straum og internett og vi har eit stort hus der vi kan trekkje oss attende kvar til sitt når det trengst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar