lørdag 28. mars 2020

Andre koronaveke, dag 6

Mamma vart 80 år i dag, og ho ønskte seg ikkje besøk, så vi måtte finne andre måtar å markere dagen på.

Like etter midnatt la ungane ut ei helsing dei hadde laga. Dei hadde sunge og spelt inn songen "Yesterday once more", som dei fleste kjenner med the Carpenters. Storegut laga til eit komp som han sende på datafil frå Trondheim, og Veslejenta og Minstemann sende attende filer med song og bassing herifrå. Storegut la på fleire instrument og miksa det heile saman, medan jentene tok seg av avfotografering og samling av foto og sette saman lyd og bilete. Eg synest sjølv det vart veldig fint og rørande, og eg håpar Mamma likte det òg.

Klokka 11 i føremiddag samla vi oss til familieselskap, der 9 av 11 barnebarn, alle tre ungane og to svigerbarn var samla saman med jubilanten. Ho kunne sjå alle oss, men sjølv hadde ho ikkje kamera.

Seinare på dag fekk ho blomar på døra. Vi hadde bestilt blomar både til inne og ute, og fleire andre hadde òg bestilt blomar. Det er viktig med blomar ein slik dag, og vi bestilte noko påskerelatert som kan vare ei stund.

Minstemann og eg hadde elles ein roleg dag, der det store spenningsmomentet var ein tur til butikken. Der var det spriting og hanskar, få kundar og stor avstand. Vi vaska oss grundig etter vi kom heim, så vi får håpe vi slepp sykje denne veka òg. Det var åtte dagar sidan førre handletur, og den tok truleg ikkje knekken på oss. Det blir litt pussig handling, men vi skal i alle fall ikkje svelte.

I kveld har vi hatt reker, loff og rå grønsaker til ein slags middag.

I kveld har vi sett litt vanleg tv, det vil seie underhaldningsprogram på nrk, men elles styrer vi kvar med sitt mykje av tida. Eg les gjerne i ei bok, eller les diverse på nett, og Minstemann har sine musikkprosjekt og er sosial via nettet med venene sine. Kvardagane våre går heilt fint, men i dag skulle vi gjerne ha markert den store 80-årsdagen "live" saman med jubilanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar