søndag 6. april 2008

Våren kommer nå

Hvis du hører en gitar i kveld
ved huset der du bor,

er det jeg som drar forbi og tar farvel.

Ikke tenk på det du gjorde,
hva du gav og hva du tok,

for du vet jeg måtte reise likevel.

Kommer nå, våren kommer nå
kommer nå, nå, våren kommer nå

Snart står hestehov og blåveis
langs den veien jeg må gå
Kommer nå, nå, våren kommer nå

5 kommentarer:

 1. Teksten vekker minne, ja. Den tida visste vi knapt korleis ei blåveis eller ein hestehov såg ut. TV-en viste svart/kvitt-bilde. No har hestehoven spreidd seg til Vestlandet. Blåveis har eg i hagen.

  SvarSlett
 2. Det har ikkje eg. Hugsar at ei studievenninne frå Sarpsborg tok med ei blåveis heimanfrå og synte meg fordi ho syntest det var heilt utruleg at eg ikkje hadde sett ei blåveis før. Då var eg nesten 21 år.

  SvarSlett
 3. Denne fine teksten/songen vekker minne, ja. Trur hestehoven kom med veg-grusen eller ev.bilhjula; eg var i alle fall vaksen då eg såg den første. Blåveis har eg sett berre i hagar, hadde ein sjølv ein gong. Dessverre døde han. No får ein kjøpt blåveis i hagesentera.

  SvarSlett
 4. Takk for tipset. Det visste eg ikkje! Eg klør i fingrane etter å begynne i hagen, men det har ikkje akkurat førsteprioritet akkurat no. Fekk ferdig både ein stilbunke og ein prøvebunke i dag.

  SvarSlett
 5. Ja, jeg håper det for her var det vår om lørdagen for å sludde i dag.
  Jeg kan huske å være snill pike å plukke blåveis forsiktig, mens hestehov var overalt så det var ikke så stas. Her er det rikelig med denslags.
  W

  SvarSlett