fredag 21. juni 2013

Bok 39: "1Q84 Bok 3" av Haruki Murakami

Det er ei stund sidan eg las dei to første bøkene i den populære serien til Murakami, så eg måtte repetere litt før eg tok til på den tredje. I dei to første bøkene møtte vi mellom andre Aomame, som etter å ha hamna i bilkø går ned ei naudtrapp på motorvegen og kjem inn i ei alternativ verd. Parallelt fortel forfattaren historia om mattestudenten Tengo, og mykje av spenninga i bøkene dreiar seg om kor vidt desse to kjem til å møtast, kva dei har til felles og om Aomame kjem attende til den verkelege verda att.

Bok 3 fullfører historia, og den er ganske spennande til tider. Nokre emne vart litt lettvint handsama etter min smak, men alt i alt er dette ein trilogi ein bør få med seg. Den beveger seg i grenseland mellom fantasy og realisme, og personane er lett å feste seg ved. Bøkene bør absolutt helst lesast i rekkefølgje.

6 kommentarer:

 1. Eg las dei to første, men då nr.3 endelig kom hadde eg gløymt så mykje at det vart eit ork å begynne på den. Lånte den, la den inn på PC-en, men har sletta den igjen. Har du eit tips om korleis eg best kan repetere 1 og 2 før eg ev. skal lese nr.3 ?

  SvarSlett
 2. har ikkje lest disse, har lyst men gruer meg på grunn av så vanvittige mangen sider hee heee. leste kafka på stranden for litt siden da og den var jo helt fantastisk :)

  SvarSlett
 3. Kafka på stranden har eg lese to gonger, ei av favorittbøkene mine. Les den gjerne ein gong til.

  SvarSlett
 4. 1q84 bør kanskje lesast som lydbok, det er grei "tur-lektyre". For å repetere dei to første kan ein anten lytte gjennom dei ein gong til, eller lese om dei i diverse artiklar. Eg hugsa dei rimeleg godt, kom eg frem til, men opplevinga hadde blitt betre dersom eg las alle etter kvarandre.

  SvarSlett
 5. Disse bøkene har jeg på leselisten og jeg ser frem til å begynne med dem :)

  SvarSlett