fredag 22. mars 2013

Eldstejenta 20 år 23. mars!

Det er no 20 år sidan Eldstejenta mi kom til verda, 16 dagar på overtid, etter ein lang og lite dramatisk fødsel. Det var diverse kurar og kjerringråd inne i biletet før fødselen endeleg kom igang, men etter 30 timar kom ho endeleg ut. Min kommentar var: "ei lita pie - det va det ho mamma sa, det!" - dette vart festa til film. Dei tretti vonde timane var gløymde tvert.

Ingen kjærleik kan måle seg med morskjærleiken; den er altoppslukande, altoppofrande og kan ikkje truast av ytre faktorar. Eg er sjølvsagt like glad i alle mine søte små, for kjærleiken vert berre større for kvart barn, slik at dei tidlegare borna ikkje har mist noko når nye kom til. Likevel skal det seiast at den største opplevinga var å føde Eldstejenta, sidan ho var den som gjorde meg til mor. Eg hadde kjent meg som mor i månadsvis, men først den 23. mars 1993 vart det offisielt. Då fekk eg sjå den vesle babyen, og resten av verda fekk òg bli kjende med henne.


Etter årevis med blogging kjenner lesarane Eldstejenta godt, og eg skal derfor ikkje mimre så mykje her og no. Fokuset skal vere på mi kjære vesle jente som eg er så uendeleg glad i, og som skal feire 20-årsdagen sin i Singapore saman med venninna. Søskena og eg sender mange gode tankar og ønskjer henne ein strålande bursdag!

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk - det er ein merkedag både for mor og dotter.

      Slett