torsdag 12. februar 2015

Bok 14 2015: "Broren" av Olav William Rokseth

Frå bokomtale på nett:
"Fem år gamle Daniel er rammet av løpende leukemi. Cellegiftsbehandlingen virker ikke og han har maksimun fire uker igjen å leve. Bare en ting kan redde ham: beinmargstransplantasjon fra faren Alex, en norsk etterretningsagent som er savnet på oppdrag i Afghanistan.

Alex sin bror Jonas er tidligere skarpskytter og var også vervet i  Afghanistan. Under en militæraksjon skyter han en trettenårig gutt, og blir ikke den samme igjen. Nå drar Jonas tilbake til landet han trodde han hadde forlatt for alltid. Han må finne broren og redde Daniel. Sammen med sin Afghanske veiviser Omaid begir han seg inn i fjellene, blant banditter og rivaliserende talibangrupperinger og en lokalbefolkning som rives mellom sin tradisjonelle gjestfrihet og ønsket om hevn mot utlenlandske okkupanter."

Boka får gode kritikkar, men eg syntest berre den var sånn passe spennande. Eg plar like bøker frå Afghanistan, men dette vart eit anna fokus enn det eg finn interessant.

1 kommentar:

  1. Eg begynte på boka fleire gonger før eg fullførte. Vart litt forundra over at den hadde fått terningkast 6.Slutten var det beste med boka-elles var eg ikkje begeistra.

    SvarSlett