fredag 21. juli 2017

Bok 52 2017: "Uglen" av Samuel Bjørk

"Uglen" er ein oppfølgjar til suksessromanen "Det henger en engel alene i skogen", som eg las i førre veke, og som eg syntest var veldig spennande. Det synest eg "Uglen" er òg, og i tillegg er den langt enklare å følgje med i og har ingen påfallande lause trådar til slutt. Slik sett er dette ei betre komponert bok, men det var kanskje meir hjernetrim i den første.

Ein rik mann testamenterer formuen sin til sonen med atterhald om at han ikkje giftar seg med nokon som har born frå før. Sonen giftar seg med ei tobarnsmor etter å ha sendt borna vekk, og det er historia om desse og andre born med ein trasig bakgrunn som står i fokus gjennom boka.

Ei ung jente vert funnen død på ei seng av fuglefjører, avmagra og med magesekken full av dyrepellets. Ein mann nektar å ta av seg sykkelhjelmen. Jentene på ein barneinstitusjon er begeistra for ein mannleg tilsett. Den nye mannen til eks-kona til Munch har vore lærar på den institusjonen der den drepne jenta budde. Midt i det heile har dottera til Munch forelska seg, og vurderer å bryte ut av ekteskapet. Mange trådar leier fram mot ei dramatisk og spennande løysing på mordgåta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar