torsdag 28. juni 2018

25. juni 2018

Då eg planla denne reisa, hadde eg eit sterkt ønske om å reise til Utvær fyr. Det går diverse rutebåtar og turbåtar dit, men onkelen min hadde sagt han ville skysse oss dit. Vi reiste derfor i båt frå Nåra, med omvising og forklaring av lokale fenomen på reisa ut. Det var fantastisk å få reise sjøvegen i Sula, det kjennest liksom meir rett, på eit vis. Sjøen var veldig roleg, så turen vart fin slik sett òg. På Utvær fekk vi omvising i fyret, og så fekk vi sett oss omkring i det vesle samfunnet der ute.

På returen spurte Onkel om vi ville sjå den kongestatuen vi hadde snakka om tidlegare, og det ville vi sjølvsagt. Ein privatperson kjøpte den berykta statuen, som fleire hadde meint såg ut som om Olav 5. gjorde nazihelsing. Statuen står plassert ved sjøen i Skjerjehamn, der den helsar båtfolk velkomne. På veg en dit stakk vi så vidt innom tanta mi i Kversøyna, Byrknes.

Vel attende på Nåra fekk vi servert deilig middag, og så prata vi og kosa oss der til vi måtte ta ferja inn att.Paradis, ein liten hage i eit lunt områdeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar