søndag 13. august 2017

Bok 60 2017: "Et uoverskuelig mørke" av Håvard Syvertsen

"Det som bare rammer andre, det som aldri skulle kunne skje, skjer oss. I en ikke veldig fjern framtid blir Norges regjering styrtet, Oslo satt i brann og folket tvunget til å flykte på grunn av borgerkrigslignende tilstander. 

En kald januardag blir Oslo angrepet. Byen bombes, bygninger brenner og infrastrukturen bryter sammen. I de første, avgjørende dagene følger vi Martin, Kaisa og Lilly. Martin forsøker å flykte sammen med kona og barnebarnet, men det finnes ikke noe trygt sted å dra. Kaisa er sykepleier og går gjennom en sønderreven by på vei til jobb på et overfylt Ullevål sykehus. Lilly hjelper en barnefamilie å flykte til hytta på fjellet, men hvor lenge kan de overleve der, og hvor kan de dra etterpå? 

All kommunikasjon har brutt sammen. Ingen vet hvem de nye makthaverne er, og hvor store områder som er i deres hender. Dette er en fortelling om hvordan tre enkeltmennesker opplever og reagerer når de står overfor altomveltende hendelser." (Frå Tanums nettside)

Eg syntest boka var noko sær, då eg ikkje heilt såg kven dei nye makthavarane var, noko eg hadde sett som nyttig viss denne dystopiske boka skulle ha ein politisk brodd. Det var tydelegvis ikkje meininga med boka, og då lurte eg litt på kva som eigentleg var poenget. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar