søndag 22. februar 2015

Bok 17 2015: "Serena" av Ian McEwan

Frå presentasjon på nett:

"Gjennom sin mer enn tre tiår eldre professorelsker rekrutteres Cambridge-studenten Serena Frome til en stilling i MI5. Året er 1972. Den kalde krigen er på langt nær over. Englands legendariske etterretningstjeneste er fast bestemt på å styre den intellektuelle diskusjonen gjennom å støtte forfattere hvis politiske standpunkt sammenfaller med regjeringens. Serena skal sørge for å oppmuntre østblokkritiske skrivetalenter. Operasjonen får dekknavnet «Søtmons».

Serenas lidenskap i livet er litteratur, og hun er den perfekte kandidaten til å infiltrere kretsen rundt den unge aspirerende forfatteren Tom Haley. Men hun gjør jobben litt for godt. Først forelsker hun seg i tekstene hans. Deretter forelsker hun seg i mannen. Snart blir han vellykket heltidsforfatter, uvitende om at han er finansiert av etterretningen. Hvor lenge kan Serena holde oppdraget hemmelig?"

Dette var ikkje den beste boka eg har lese, sjølv om nokre delar undervegs var interessante nok. Eg vart litt forvirra då mykje av romanen handla om litteratur som personar i boka las og skreiv, men dette har meir med lyttaren å gjere enn med boka. Slutten var det mest positive med leseopplevinga.

1 kommentar:

  1. Ja, eg var nokså negativ til boka, lenge, men slutten var god!

    SvarSlett