søndag 29. mai 2011

Veslejenta 11 år!

Det er tid for mimring att, sidan vi i dag kan gratulere Veslejenta med 11-årsdagen. Eg hugsar svært godt den vinteren eg gjekk gravid og skulle ha henne, for det var ein usannsynleg slitsam periode i livet. Gubben var oppteken med speling 30 helgar i 1999, og då han slutta i bandet, via han helgane til å renovere hus. Sjølv hadde eg full jobb på Ulstein vgs, og dei to eldste ungane var seks og to år. Kvardagane var relativt tøffe, og det vart ikkje betre av at svangerskapet var relativt tungt, med sterke kynnarar og fare for hastekeisarsnitt på grunn av ei morkake som låg feil. Eit keisarsnitt ville ha forkludra flyttearbeidet relativt mykje. Fødselsterminen var 17. mai, men ho venta til ho var klar, tolv dagar på overtid. Vi fekk ekstra nattferje for å nå fram til sjukehuset, men fødselen tok si tid, og ho kom ikkje ut før i 13-tida neste dag.

Namnet var bestemt på førehand - eg ville kalle henne opp etter mormora mi viss ho var ei jente. Amanda Margrete var fødd i 1904 og døydde i 1991, og ho var lita, rund og mørk. Namnet viste seg å passe godt, sidan Veslejenta såg ut som ein eskimo ved fødselen: rund og mørk med raude kinn. Og så såg ho litt alvorleg og streng ut. Etter som åra har gått er ho blitt både lysare og mindre alvorleg - få kan tøyse som henne når ho slår seg laus. Ho var dessutan svært roleg som baby, og gjekk ikkje før ho var 17 månader gammal. No er ho aktiv i fotball og ballett, som de sikkert har fått med dykk. Ho har dessutan fleire fritidssyslar, og er til dømes svært flink til å spele kornett. Om vinteren renn ho på ski - skitrekk var noko som appellerte til henne frå første stund.

Av heile flokken er det Veslejenta som liknar mest på meg - i sinn og skinn, som eg plar seie. Vi deler interessa for dyr, kan furte ein heil del og likar å ha kontroll over omgjevnadene våre.  Likevel ryk ikkje vi ihop så ofte som ein skulle tru.

Bursdagen skal feirast med ballettshow og restaurantbesøk, og vi håpar det blir ein fin bursdag. Gåve skal ho få vere med å kjøpe på onsdag, då ho i tillegg skal få klippe det lange håret sitt etter eige ønske.


Gratulerer med dagen, Snuppa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar