søndag 31. juli 2016

Bok 58 2016: "H for Homer" av Ismail Kadare

To irske Homer-forskarar besøker ein avsides dal for å forske på dei lokale eposa. I dalen bur mellom andre den vakre, barnlause kvinna som kallar seg Daisy, som dagdrøymer om at noko må skje. Ho vil gjerne bli gravid, og fantaserer om dei to irane. Elles i bygda er folk usikre på kva dei to mennene eigentleg gjer, og dei vert mistenkte for å vere spionar.

Boka er ei fornøyeleg forteljing som handlar mykje om korleis ein ser på nokon som er annleis og kjem utanfrå inn i eit etablert miljø. Eg likte boka best av dei Kadare-bøkene eg hittil har lese.

4 kommentarer:

 1. Hvilke andre bøker har du lest av han? Vi leste nylig Chronicle in Stone.

  SvarSlett
 2. Eg har lese "Avbrutt april", "Den døde hærs general", "Hvem fulgte Doruntine hjem?" og "Bryllupet". Eg har liggande eit par til, men ikkje den du nemner Er den god?

  SvarSlett
 3. Eg fann bloggen dykkar. Interessant prosjekt!

  SvarSlett
 4. Cronicle in Stone tror jeg faktisk ikke er oversatt til norsk. Vi las den på engelsk, og syntes det var ei god bok. Hadde ikke hørt om Kadare før, så kan ikke si noe om hvordan den var i forhold til de andre bøkene han har skrevet, men kan se du har lest en del av han. Vi synes også det er spennende! Hadde det ikke vært for leseutfordringa vår hadde vi nok fortsatt ikke hørt om Kadare for eksempel.

  SvarSlett